Home  |  Bedrijf  |  Filosofie  |  Product gamma  |  Realisaties   |  Koopjes *  |  Nieuwsbrief   |  Contact  |  Verkoopsvoorwaarden  |  
 
bedrijfsgebouw

klik hier voor info over parking

 

 
zoek in site:
Site: Home / Realisaties  / persbericht Krefel 

     All communications maakt Dect netwerk voor de nieuwe vestiging van Krefel.
>> De totale oppervlakte is maar liefst 45.000m≤
Hier onder het persbericht.
 
klik hier voor meer realisaties

 

PERSBERICHT

KrŽfel stelt uitbreiding logistiek centrum in Humbeek voor

Nieuw logistiek centrum voorzien van nieuwste technologische en ecologische toepassingen geeft ruimte aan 50 nieuwe jobs

Humbeek, 22 juni 2010 - Vandaag stelt KrŽfel trots een nieuw hoofdstuk in haar expansie voor. Met de bouw van nieuwe kantoren, een nieuwe opslagruimte en een ondergrondse parking strekt de volledige site van KrŽfel in het Vlaams-Brabantse Humbeek zich nu uit over meer dan 45.000m≤. In totaal is de exploitatiezetel, meer dan 30 jaar na het optrekken van de eerste gebouwen, 15 maal groter geworden. Het resultaat is een geperfectioneerd logistiek centrum waarin alle diensten geÔntegreerd en gecentraliseerd zijn. De site werd voorzien van de nieuwste technologische toepassingen, en de installatie van 2.500 zonnepanelen bewijst dat KrŽfel ook duidelijk oog heeft voor het milieu. Met de uitbouw van de site is een totale investering gemoeid van 12,5 miljoen euro.

De site in cijfers

Aan het einde van de jaren zestig startte KrŽfel, dat toen nog Correxpo heette, als kleine onderneming vanuit een hoeve in Humbeek. In 1973 werden op een boogscheut daar vandaan 3.600m≤ nieuwe kantoren en opslagruimte in gebruik genomen. Het grote avontuur was begonnen en KrŽfel zou stap voor stap, jaar na jaar blijven uitbreiden. Vandaag is een nieuwe stap gezet. Het logistiek centrum in Humbeek werd in totaal met 22.500m≤ uitgebreid, waarvan 3.000m≤ kantoren, 14.000m≤ opslagruimte en een ondergrondse parking van 5.500m≤. Deze laatste werd niet alleen gebouwd voor het comfort van de werknemers, maar ook en vooral voor de leefbaarheid van de buurt, een bewijs van KrŽfelís zin voor verantwoord ondernemen en sociaal engagement. In Humbeek worden ongeveer 4 miljoen producten per jaar verhandeld, goed voor meer dan 16.000 operaties per dag. Er werden 31 nieuwe laadkaaien aangebouwd, wat het totaal op 80 brengt. Hierdoor kunnen de volumes vlotter en veiliger verhandeld worden.

 

Reden en doel van de uitbreiding

De uitbouw van de site is een natuurlijk gevolg van de groei van de onderneming. Een uitbreiding van de opslagcapaciteit was onvermijdelijk. CEO Pascal Poulet legt uit: ďKrŽfel werkt volgens het direct delivery systeem: om de beste aankoopvoorwaarden te verkrijgen, kopen wij rechtstreeks aan bij de producent en slaan wij alle aangekochte producten zelf op.  Aangezien KrŽfel is blijven groeien en een belangrijk deel van de stock uit grote toestellen bestaat, was de vorige opslagruimte te klein geworden. De laatste uitbreiding dateert van tien jaar geleden. Het uitbreiden van de site in de vorm van nieuwe kantoren en opslagruimte was dan ook een logische volgende stap. Het gevolg is dat nu ook onze keukens, waarvoor wij vroeger een depot huurden, opnieuw onderdak hebben gevonden in HumbeekĒ. Toch kwam de uitbreiding van de site er niet alleen om de rentabiliteit van de verhandelde volumes te verhogen, maar ook om een verbeterde veiligheid te garanderen.  Met meer ruimte en opslagcapaciteit en een betere toegankelijkheid van de laadkaaien, is de veiligheid er voor de werknemers aanzienlijk op vooruit gegaan en zijn ook de infrastructuur en werktuigen beter beschermd tegen beschadigingen.

Nieuwe jobs

Een ander belangrijk gevolg van de schaalvergroting is het positieve effect op de tewerkstelling. Door het uitbreiden van de site werden 50 nieuwe jobs gecreŽerd voor zowel bedienden als arbeiders. In totaal zijn nu 378 personen werkzaam in het logistiek centrum van Humbeek, wat een toename inhoudt van 13,2% tegenover vroeger, voor de uitbreiding.

 

Milieubewust

Bij de uitbreiding van de site werd ook heel sterk rekening gehouden met het ecologische aspect. Op het dak van de nieuwe opslagruimte installeerde KrŽfel maar liefst 2.500 zonnepanelen. Samen beslaan zij een oppervlakte van 12.000m≤ en genereren ze 600.000 Kw/jaar, goed voor 60% van de totale stroomvoorziening van het bedrijf. Een bewuste keuze die benadrukt dat KrŽfel begaan is met het milieu.

 

Plannen

De toekomst ziet er veelbelovend uit. Deze uitbouw van het logistieke centrum met integratie en centralisatie van alle diensten zal KrŽfel in staat stellen zijn unieke positie in een sterk concurrentiŽle markt nog te versterken. Bovendien blijft KrŽfel ook als keten uitbreiden. Zo zijn er recent nieuwe winkels geopend in Wevelgem, Izegem en Hornu en zijn er openingen gepland in Flťron, Flťmalle en Auvelais. ďNieuwe locaties worden meestal gekozen op basis van klantenpotentieel. Of we in bepaalde regio een nieuwe vestiging openen, hangt af van het feit of we daar al veel of weinig bestaande en potentiŽle klanten hebben,Ē verklaart COO Jos Van Belle. ďMaar niet alleen willen we de blinde vlekken invullen, we moeten ook zorgen dat de bestaande winkels aan alle moderne normen blijven voldoen. In Flťron en Flťmalle voorzien we daarom een herlocatie van de bestaande vestigingen. Waar vroeger de norm qua winkeloppervlakte op 1.000m≤ lag, is dat nu 2.000m≤. We zijn het aan onze klanten verplicht ook daarin te investeren.Ē Verder heeft KrŽfel een tiental projecten waarvoor het bedrijf momenteel wacht op de nodige vergunningen.

 

ďOmdat we veel belang hechten aan financiŽle stabiliteit hebben we onze groei steeds van binnenuit gefinancierd, zonder overnames. Het resultaat is een stabiel en financieel gezond bedrijf met een beperkte schuld. KrŽfel gelooft in een verdere groei en zal daarom blijven investeren in nieuwe projecten, winkels en jobs Ē, zo besluit COO Jos Van Belle.

 

***

Over KrŽfel

KrŽfel N.V. is een Belgische winkelketen gespecialiseerd in huishoudelektro, TV, LCD, plasma, audio, video, telecom, multimedia en ingerichte keukens. De maatschappelijke zetel bevindt zich in Humbeek. KrŽfel werd in 1958 opgericht door Auguste Marcel Poulet en telt 71 vestigingen verspreid over BelgiŽ, waarvan er 27 ook een keukenshowroom bevatten. De bedrijfsfilosofie omvat twee basisprincipes: een diepgaand respect voor de klant en de wens om een ongeŽvenaarde prijs en kwaliteit te leveren. Met bijna 1.100 werknemers, 250.000 klanten per maand, 10.000 referenties  en een jaarlijkse omzet van 375 miljoen euro is KrŽfel marktleider in BelgiŽ.

 

Voor meer info, ga naar www.krefel.be

 

Voor meer informatie Ė enkel voor de pers, niet voor publicatie:

MindShake PR

Dimitri Papageorges / Frederik Schatteman

Tel. 02 478 18 44

 


C o p y r i g h t    A l l    C o m m u n i c a t i o n s   N V   |    P r i n t   P a g e    |    S i t e m a p    |    w e b d e s i g n   l a s o n . b e