Home  |  Bedrijf  |  Filosofie  |  Product gamma  |  Realisaties   |  Koopjes *  |  Nieuwsbrief   |  Contact  |  Verkoopsvoorwaarden  |  
 
bedrijfsgebouw

klik hier voor info over parking

 

 
zoek in site:
Site: Home / Product gamma / Straalverbindingen  / persbericht 

persbericht op 16/06/2009 :

LANCOM-producten basis voor draadloze netwerkverbinding tussen twee Victoir-vestigingen

LANCOM-partner All Communications realiseert punt-tot-multipunt-verbinding via eigen repeatersite

 

Gent, 16 juni 2009 – Om kosteneffectief en storingsvrij te kunnen communiceren tussen twee vestigingen heeft bouwmaterialengroothandel Victoir  in Gent de draadloze OAP-netwerkoplossingen van LANCOM Systems ingezet. De twee vestigingen van het bedrijf liggen op een afstand van ongeveer vijf kilometer van elkaar. Omdat een directe draadloze verbinding door obstakels niet mogelijk was, heeft LANCOM-partner All Communications een punt-tot-multipunt-verbinding gerealiseerd via zijn eigen repeatersite. Met de draadloze verbinding profiteert Victoir van minimale kosten voor spraak- en datacommunicatie.

Victoir levert industriële natte en droge pleisterproducten voor binnen en buiten. De groothandel levert direct aan aannemers op bijvoorbeeld bouwwerven, en via zijn shop ook aan particulieren. Klanten gebruiken de producten van Victoir zowel voor nieuwbouw- als renovatie- en doe-het-zelf-projecten.

Omdat de vraag naar Victoir-producten stijgt, besloot het bedrijf een aantal jaar geleden tot de bouw van een nieuw magazijn en shop. “We hebben besloten onze oorspronkelijke locatie in Sint-Amandsberg te verbouwen en daar de directie, administratie en technische afdeling te huisvesten”, zegt Hilde Everaert, verantwoordelijke voor administratie en ICT. “Verder startten we met de nieuwbouw op zo’n vijf kilometer van het bestaande kantoor. Omdat er veel telefonie- en dataverkeer is tussen medewerkers op de vestigingen zochten we een oplossing om de twee locaties met elkaar te verbinden. Voorwaarde was dat medewerkers snel en ongestoord toegang hadden tot alle applicaties en data, ongeacht waar ze werken, en dit aan een beperkt en beheersbare kostenplaatje.”

Victoir klopte aan bij LANCOM-partner en draadloze netwerkspecialist All Communications, die een draadloze WiFi-verbinding tussen de twee vestigingen adviseerde. All Communications testte de verbinding op basis van de draadloze LC-OAP54 Wireless-access points van LANCOM. Deze oplossingen zijn krachtig genoeg om een afstand van vijf kilometer te overbruggen. In dit geval waren er echter obstakels in de vorm van gebouwen, waardoor een ongestoorde werking niet was te waarborgen. Om die reden is ervoor gekozen de verbinding via de repeatersite van All Communications te laten verlopen. De access points van LANCOM zijn op speciale antennes gemonteerd, die een opbrengst van 28 db bieden. Dit bevordert de kwaliteit van de spraakcommunicatie. Dankzij de combinatie van LANCOM-oplossingen, de repeatersite en ondersteuning van All Communications is Victoir gegarandeerd van een hoge bandbreedte en ongestoord telefonieverkeer. Dit alles tegen een fractie van de kosten van een breedbandverbinding van een telecomprovider.

####

Over LANCOM

LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Salzburg , Barcelona en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom.be.

 

Voor meer informatie:

 

LANCOM Systems GmbH

Michel Woudstra

Tel.: +32 (0)10 8920163

E-mail: michel.woudstra@lancom.de

 

LVT Benelux PR                                                                                                            

Caroline Hillaert

Telefoon: +32 (0)2 474 17 40

E-mail: caroline@lvtpr.com

 C o p y r i g h t    A l l    C o m m u n i c a t i o n s   N V   |    P r i n t   P a g e    |    S i t e m a p    |    w e b d e s i g n   l a s o n . b e